Nuoc Cham Gung - vietnamská zázvorová omáčka
Recepty, OmáčkySuroviny
- 4 stroužky česneku (drcené)
- 1,5 lžíce cukru
- 1 lžička chilli pasta
- 1/4 šálku čerstvého zázvoru (strouhaného)
- 2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
- 1/4 šálku ústřicové omáčky
- 1/2 šálku vody
Postup Nuoc Cham Gung - vietnamská zázvorová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience v misce vyšleháme, dokud se cukr nerozpustí. Necháme při pokojové teplotě po dobu několika hodin ustát, aby se chutě prolnuly.
Zázvorovou omáčkou používáme k namáčení vařené či pečené kachny, hovězího masa, smažené tilapie nebo vařené chobotnice. Já ji podával k pečenému kuřeti a rýži.