Obyčejné nudle se smaženým zelím
Recepty, TěstovinySuroviny
- Na domácí nudle (nebo použijeme špagety):
- 200 g hladké mouky 00
- 2 vejce
- 50 ml studené vody
- + na prosypání hrst hrubé mouky
- Dále:
- 1/2 menší hlávky bílého zelí
- 2 lžíce sádla
- hrst škvarků nebo 100 g anglické slaniny
- koření Steak
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup Obyčejné nudle se smaženým zelím
Postup přípravy receptu
-
Domácí nudle - z mouky, vajec a vody vypracujeme hladké pružné těsto a dáme na 30 minut odpočinout. Vyválíme placky spíš do čtvrece, silnější než na nudle vlasové. Necháme trochu proschnout, ale musí zůstat pružné. Placky nakrájíme na pruhy asi 20 cm dlouhé a 6 cm široké, které lehce pomoučníme hrubou moukou, aby se neslepily a klademe na sebe do několika vrstev.
Ostrým nožem nakrájíme po délce 2-3 mm široké nudle. Dáme do vařící osolené vody na 3-4 minuty vařit (na skus). Scedíme a promícháme se smaženým zelím, které jsme připravili, když těsto odpočívalo.
Zelí nakrouháme na kráječi nebo nastrouháme na slzičkovém hrubém struhadle. Na velkou předehřátou pánev dáme sádlo, škvarky nebo slaninu nakrájenou na kostičky, můžeme dát i obojí. Když začne sádlo pěnit, přidáme zelí a za občasného promíchání usmažíme dozlatova. Osolíme, okořeníme, přidáme uvařené nudle (nebo špagety uvařené podle návodu), promícháme a podáváme.