Treska se zelenými fazolkami a pečenými bramborami
Recepty, RybySuroviny
- 200 g aljašské tresky
- 300 g brambor
- 200 g zelených fazolek
- sůl
- pepř
- olivový olej
- 1 lžíce citronové šťávy
Postup Treska se zelenými fazolkami a pečenými bramborami
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Opepříme, osolíme a zalijeme tak lžící oleje. Promícháme. Troubu předehřejeme na 190 °C. Bramborové plátky rozložíme na pečicí papír a zastříkneme olejem. Dáme do trouby a pečeme 40 minut. Pečené brambory dáme stranou.
Tresku osolíme, opepříme a mírně poknímujeme. Zastříkneme olejem. Tresku rozložíme na pečicí papír na druhém plechu a zastříkneme olivovým olejem. Pečeme 10 minut.
Tresku přidáme k bramborám a přidáme zelené fazolky. Zastříkneme olejem, citronovou šťávou, přisolíme a případně dochutíme pepřem. Dáme péct do trouby na 10 minut. Podáváme.