Krkovice pečená na červeném kysaném zelí s brusinkami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 hrubší plátky krkovice (po cca 200 g)
500 g červeného kysaného zelí
větší cibule
hrst sušených brusinek
150-200 ml jablečného džusu nebo moštu
plná lžíce sádla
rovná lžička mleté papriky
mletý kmín
1 stroužek utřeného česneku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a nařízneme na okrajích. Rozpustíme sádlo a do teplého vmícháme papriku, kmín a česnek. Maso v tom namočíme a v pokojové teplotě necháme 1/2 hodiny marinovat.

  2. Připravíme pekáček a vložíme zelí. Nakrájíme cibuli na kousky a společně s brusinkami vmícháme do zelí. Podle chuti dosolíme. Celý obsah misky s masem položíme na zelí, podlijeme džusem a pekáček přikryjeme.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 st. cca 45 minut do měkka. Poté odkryjeme a chvíli dopečeme na barvu. Podáváme s knedlíky houskovými nebo bramborovými.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!