Plněná sekaná s hořčičným sosem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- Na sekanou:
- 0,5 kg mletého masa
- 1 syrové vejce
- hrst strouhanky
- trošku mléka
- sůl
- česnek
- pepř
- majoránka
- drcený kmín
- mletá sladká paprika
- Na náplň do sekané:
- 1 vařené vejce
- 1 párek (použila jsem Javořický, je delší)
- 1 kyselá okurka
- Na hořčičný sos:
- hořčice
- bujón
- hladká mouka
- voda
Postup Plněná sekaná s hořčičným sosem
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mleté maso, vejce, strouhanku, mléko, sůl, česnek, pepř a majoránku do jedné hmoty. Tu vložíme do vymazaného pekáče jako placku, do které dáme doprostřed párek, kolem něj čtvrtinky vařeného vejce a čtvrtinky okurky. Okraje masové placky zvedneme přes náplň k sobě a pevně spojíme. Můžeme si pomoci masem, které je na koncích tak, že kousek odlomíme a přilepíme jej na volná místa. Celou šišku uhladíme a posypeme mletou sladkou paprikou a drceným kmínem.
Dáme do trouby a při stálého podlévání vodou upečeme dozlatova. Před koncem pečení dolijeme vody pod sekanou o něco více, aby se nám ochutila na sos. Upečenou sekanou vyjmeme a naporcujeme na plátky.
Pekáč položíme na plotnu, zahřejeme v něm výpek, do kterého dáme dle chuti pár lžiček hořčice, asi půlku bujónu a mouku, rozmíchanou ve vodě. Upravíme dle konzistence a chuti a tímhle sosem poléváme brambory, které přikládáme k sekané.