Plněná sekaná s hořčičným sosem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Na sekanou:
0,5 kg mletého masa
1 syrové vejce
hrst strouhanky
trošku mléka
sůl
česnek
pepř
majoránka
drcený kmín
mletá sladká paprika
Na náplň do sekané:
1 vařené vejce
1 párek (použila jsem Javořický, je delší)
1 kyselá okurka
Na hořčičný sos:
hořčice
bujón
hladká mouka
voda

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mleté maso, vejce, strouhanku, mléko, sůl, česnek, pepř a majoránku do jedné hmoty. Tu vložíme do vymazaného pekáče jako placku, do které dáme doprostřed párek, kolem něj čtvrtinky vařeného vejce a čtvrtinky okurky. Okraje masové placky zvedneme přes náplň k sobě a pevně spojíme. Můžeme si pomoci masem, které je na koncích tak, že kousek odlomíme a přilepíme jej na volná místa. Celou šišku uhladíme a posypeme mletou sladkou paprikou a drceným kmínem.

  2. Dáme do trouby a při stálého podlévání vodou upečeme dozlatova. Před koncem pečení dolijeme vody pod sekanou o něco více, aby se nám ochutila na sos. Upečenou sekanou vyjmeme a naporcujeme na plátky.

  3. Pekáč položíme na plotnu, zahřejeme v něm výpek, do kterého dáme dle chuti pár lžiček hořčice, asi půlku bujónu a mouku, rozmíchanou ve vodě. Upravíme dle konzistence a chuti a tímhle sosem poléváme brambory, které přikládáme k sekané.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!