Sušenky z žaludové mouky s kokosem bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

100 g žaludové mouky
130 g bezlepková mouka (Doves Farm, Schar)
50 g strouhaného kokosu
130-160 g cukru (podle toho, jak máme rádi sladké)
1/4 lžičky xanthanu
1/2 lžičky jedlé sody
2 lžíce oleje
100 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Všechny sypké suroviny promícháme v hlubší misce. Přidáme olej a po částech přiléváme vodu, až vznikne tužší kompaktní těsto. Ochutnáme ho a podle vlastní chuti dosladíme. Rukama tvoříme menší kuličky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Každou kuličku pak rozmáčkneme vidličkou, čímž vytvoříme tvar sušenky se zajímavým vzorem na povrchu.

  2. Pečeme při 160°C asi 15-18 minut. Při kratší době pečení jsou sušenky měkké, při delší křupavé. Pro nedietáře lze zaměnit bezlepkovou mouku za běžnou hladkou a vynechat xanthan.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!