Karobová hrnková buchta bezepková
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 hrnek kukuřičné mouky hladké
- 1/2 hrnku karobového prášku
- 1/2 hrnku kokosu/mletých mandlí nebo jiných oříšků
- 1 kypřící prášek do perníku bezlepkový
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku rozpuštěného kokosového oleje
- 2 vejce
- 1 malá mrkev
- 1 malé jablko
- špetka soli
Postup Karobová hrnková buchta bezepková
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme kukuřičnou mouku, karob, kokos nebo ořechy, cukr, kypřící prášek a špetku soli. Promícháme, přidáme mléko, rozpuštěný olej a 2 žloutky.
Mrkev nastrouháme na jemném struhadle, jablko oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme do těsta a dobře promícháme. Z bílků vyšleháme sníh a opatrně vmícháme do těsta.
Pekáč vyložíme pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme těsto a pečeme na 180°C 15-20 minut/180°C s horkým vzduchem asi 10 minut. Vyzkoušíme špejlí, jestli je těsto propečené.