Králík na zelenině

Recepty, Jiné maso

Suroviny

naporcovaný králík
3-4 mrkve
2 petržele
1 střední celer
1-2 cibule
25 dkg anglické slaniny
olivový olej (ne panenský)
máslo
sůl
velenka (podobná Vegetě, ale bez konzervantů)
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kousky, já sekám na robotu.

  2. Do pekáčku dáme nakrájenou slaninu, necháme trochu zesklovatět, pak přidáme olivový olej a máslo, vsypeme všechnu zeleninu a necháme chvíli restovat, osolíme, okořeníme a necháme vychladnout.

  3. Králíka osolíme, posypeme mletým kmínem a dáme do zeleniny, ještě trochu pokapeme olejem a necháme v chladu odležet, můžeme i 2 dny.

  4. Pak podlijeme a pečeme do měkka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!