Rybí polévka s hříbky
Recepty, PolévkySuroviny
- 2-3 rybí hlavy
- špetka nového mletého koření
- 2 hrsti sušených hřibů
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1/4 malého celeru
- 1 petržel nebo pastiňák
- 2 lžíce másla
- 1 hrst mlíčí
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- špetka muškátového květu
- 1/2 lžičky majoránky
- 2 lžíce nasekané petrželky
Postup Rybí polévka s hříbky
Postup přípravy receptu
-
Omyté rybí hlavy s novým kořením dejte do hrnce se studenou vodou, zvolna vařte asi 30 minut. Pak hlavy vyjměte a oberte maso. Hříbky namočte a uvařte doměkka. Očištěnou zeleninu nakrájíme na drobno.
Na lžíci másla nechte zesklovatět cibuli, přisypeme zeleninu a opět osmažíme. Orestovanou zeleninu přidejte se scezenými houbami i očištěným mlíčím do vývaru z ryb.
Mouku orestujeme na zbylém másle a jíškou zahustěte polévku. Ještě ji 20 minut povařte a vložte rybí maso. Ochuťte solí, muškátem, majoránkou a petrželkou. Podávejte s opečeným pečivem.