Vícezrnné knedlíky

Recepty, Přílohy

Suroviny

400 g hrubé mouky pšeničné
33 g pšeničných otrub
33 g žitných vloček
33 g ovesných vloček
13 g droždí čerstvého
1 vejce
asi 300 ml mléka - viz postup
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyklepněte do odměrky a doplňte do 330 ml mlékem.

  2. Pomáhala mi pekárna. Dejte vše tekuté, pak rozdrobené droždí, mouku, vločky a otruby a nakonec sůl. Zapněte program Těsto a nechte vypracovat a vykynout. Možná budete muset malinko mouky přidat.

  3. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a vytvoříme šišky, necháme ještě vykynout a vaříme podle zvyku, já vařím nad párou asi 17 minut. Vařené knedlíky ihned rozřízneme nití nebo propícháme, aby vyšla pára.

  4. Těsto lze vypracovat i klasicky:

  5. Do trošku ohřátého mléka rozdrobíme droždí, přidáme vejce a přisypeme mouku promíchanou se solí, pak vločky a otruby a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme pod utěrkou vykynout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!