Vícezrnné knedlíky
Recepty, PřílohySuroviny
- 400 g hrubé mouky pšeničné
- 33 g pšeničných otrub
- 33 g žitných vloček
- 33 g ovesných vloček
- 13 g droždí čerstvého
- 1 vejce
- asi 300 ml mléka - viz postup
- špetka soli
Postup Vícezrnné knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyklepněte do odměrky a doplňte do 330 ml mlékem.
Pomáhala mi pekárna. Dejte vše tekuté, pak rozdrobené droždí, mouku, vločky a otruby a nakonec sůl. Zapněte program Těsto a nechte vypracovat a vykynout. Možná budete muset malinko mouky přidat.
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a vytvoříme šišky, necháme ještě vykynout a vaříme podle zvyku, já vařím nad párou asi 17 minut. Vařené knedlíky ihned rozřízneme nití nebo propícháme, aby vyšla pára.
Těsto lze vypracovat i klasicky:
Do trošku ohřátého mléka rozdrobíme droždí, přidáme vejce a přisypeme mouku promíchanou se solí, pak vločky a otruby a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme pod utěrkou vykynout.