Jíška do zásoby, na potom
Recepty, Pro začátečníkyPostup Jíška do zásoby, na potom
Postup přípravy receptu
-
Použijeme nepřilnavý hrnec, nejlépe se silnějším dnem. V něm rozpustíme tuk, vsypeme mouku a dobře rozmícháme, dohladka. Na mírném plameni pak za stálého (nebo velice častého) míchání smažíme, než jíška změní barvu - ze světlounké mírně ztmavne.
Trvá to přibližně 20 minut, než hotovou jíšku sundáme z ohně a opět za častého promíchávání necháme téměř vychladnout. Pak ji přendáme do zavařovací sklenice, necháme zcela vychladnout, zavřeme a uložíme do lednice.
Při použití másla je třeba dát pozor na jeho možné přepálení. Pokud přidáte mouky zbytečně moc, může jíška zhrudkovatět a bude se velmi špatně smažit.