Jíška do zásoby, na potom

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

sádlo (tuk, máslo)
hladká mouka
(Použila jsem 250 g sádla
a 250-300 g hladké mouky)

Postup přípravy receptu

  1. Použijeme nepřilnavý hrnec, nejlépe se silnějším dnem. V něm rozpustíme tuk, vsypeme mouku a dobře rozmícháme, dohladka. Na mírném plameni pak za stálého (nebo velice častého) míchání smažíme, než jíška změní barvu - ze světlounké mírně ztmavne.

  2. Trvá to přibližně 20 minut, než hotovou jíšku sundáme z ohně a opět za častého promíchávání necháme téměř vychladnout. Pak ji přendáme do zavařovací sklenice, necháme zcela vychladnout, zavřeme a uložíme do lednice.

  3. Při použití másla je třeba dát pozor na jeho možné přepálení. Pokud přidáte mouky zbytečně moc, může jíška zhrudkovatět a bude se velmi špatně smažit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!