Kofilové slzičky
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 175 g hladké mouky
- 125 g Hery
- 60 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- 1/2 vanilkového cukru
- Krém:
- 60 g cukru krupice
- 1 čokoláda Kofila
- 1 vejce
- 125 g másla
- Dále:
- čokoládová poleva
Postup Kofilové slzičky
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v lednici hodinu odpočinout. Potom vyválíme a vykrojíme slzičky (nebo jiné tvary), dáme na plech. Pečeme při 180°C cca 7 minut (každá trouba peče jinak).
Vejce, čokoládu a cukr vyšleháme nad parou. Necháme vychladnout. Máslo rozšleháme a po částech zašleháme čokoládovou hmotu.
Slzičky slepíme krémem. Namočíme do čokoládové polevy a ozdobíme dle fantazie.