Kofilové slzičky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
175 g hladké mouky
125 g Hery
60 g moučkového cukru
1 žloutek
1/2 vanilkového cukru
Krém:
60 g cukru krupice
1 čokoláda Kofila
1 vejce
125 g másla
Dále:
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v lednici hodinu odpočinout. Potom vyválíme a vykrojíme slzičky (nebo jiné tvary), dáme na plech. Pečeme při 180°C cca 7 minut (každá trouba peče jinak).

  2. Vejce, čokoládu a cukr vyšleháme nad parou. Necháme vychladnout. Máslo rozšleháme a po částech zašleháme čokoládovou hmotu.

  3. Slzičky slepíme krémem. Namočíme do čokoládové polevy a ozdobíme dle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!