Kuřecí přírodní plátek na kmínu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí prso
plátek másla
1 lžička mletého kmínu
1 stroužek utřeného česneku
zelená petrželka nasekaná na drobno nebo sušená
sůl
čerstvě mletý pepř
hl. mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prso rozkrojíme na dva tenčí plátky. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Na menší pánvičce rozpustíme máslo. Vsypeme kmín, česnek a petrželku. Necháme pár vteřin rozvonět a pánvičku odstavíme.

  2. Do vlažného másla vložíme maso a máslem obalíme. Necháme uležet. Na rozpálenou suchou pánev - grilovací nebo obyčejnou položíme maso. Opékáme z každé strany 3-4 minuty podle velikosti masa.

  3. Na menší pánvičku, kde nám zbylo trochu ochuceného másla, zaprášíme trochu mouky a zředíme lehce vodou. Necháme povařit, dochutíme a maso tím na talíři poléváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!