Kuřecí přírodní plátek na kmínu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kuřecí prso
- plátek másla
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 stroužek utřeného česneku
- zelená petrželka nasekaná na drobno nebo sušená
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- hl. mouka
Postup Kuřecí přírodní plátek na kmínu
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prso rozkrojíme na dva tenčí plátky. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Na menší pánvičce rozpustíme máslo. Vsypeme kmín, česnek a petrželku. Necháme pár vteřin rozvonět a pánvičku odstavíme.
Do vlažného másla vložíme maso a máslem obalíme. Necháme uležet. Na rozpálenou suchou pánev - grilovací nebo obyčejnou položíme maso. Opékáme z každé strany 3-4 minuty podle velikosti masa.
Na menší pánvičku, kde nám zbylo trochu ochuceného másla, zaprášíme trochu mouky a zředíme lehce vodou. Necháme povařit, dochutíme a maso tím na talíři poléváme.