Chalupářské maso

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 velké plátky - zadního hovězího masa
10 malých žampionů
2 cibule
1 červená kapie
sůl
pepř
kmín
vývar
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolte a opepřete. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půl kolečka. Kapii nakrájejte na malé kousky.

  2. V hrnci rozehřejte olej a cibuli na něm opékejte. Dávejte pozor, aby se cibule nepřipálila. Čím déle jí budete restovat, tím lépe se rozvaří a dodá omáčce hustotu a barvu, takže je dobré, si dát na čas. Přidejte maso a opečte ho z obou stran, aby se zatáhlo. Přidejte kapii, žampiony a podlijte maso, aby bylo celé ponořené.

  3. Pozvolna duste zhruba dvě hodiny na mírném ohni, do měkka. Servírujte s rýží, chlebem nebo salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!