Chalupářské maso
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 velké plátky - zadního hovězího masa
- 10 malých žampionů
- 2 cibule
- 1 červená kapie
- sůl
- pepř
- kmín
- vývar
- olej
Postup Chalupářské maso
Postup přípravy receptu
-
Maso osolte a opepřete. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půl kolečka. Kapii nakrájejte na malé kousky.
V hrnci rozehřejte olej a cibuli na něm opékejte. Dávejte pozor, aby se cibule nepřipálila. Čím déle jí budete restovat, tím lépe se rozvaří a dodá omáčce hustotu a barvu, takže je dobré, si dát na čas. Přidejte maso a opečte ho z obou stran, aby se zatáhlo. Přidejte kapii, žampiony a podlijte maso, aby bylo celé ponořené.
Pozvolna duste zhruba dvě hodiny na mírném ohni, do měkka. Servírujte s rýží, chlebem nebo salátem.