Šťavnatý kuskus
Recepty, MinutkySuroviny
- 2 plátky vepřového masa (aneb, kolik toho tam dáte, tolik toho tam budete mít:D)
- 1 hrst na jemno nakrájeného pórku
- 1 cibule
- 3 lžíce oleje
- 1 lžička koření na guláš
- 1/2 hrnku kuskusu
- 20 g slaniny (jen tak pro chuť)
- špetka drceného kmínu
- sůl
- voda (vývar)
Postup Šťavnatý kuskus
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa a slaninu nakrájejte na malé kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
V pánvi rozpalte olej a orestujte cibuli. Nechte ji zezlátnout a přidejte maso se slaninou. Nechte zatáhnout a přidejte pórek, kmín, sůl, koření a kuskus. Vše důkladně promíchejte. Zalijte vodou - jen tak centimetr nad směs. Nechte prohřát.
Když je voda odpařená a kuskus měkký a vláčný, hned podávejte.
Kuskus má snahu pořád bobtnat, takže za deset minut bude zase suchý, proto je nejlepší ho servírovat ihned. Servírujte s rajčatovým salátem.