Šťavnatý kuskus

Recepty, Minutky

Suroviny

2 plátky vepřového masa (aneb, kolik toho tam dáte, tolik toho tam budete mít:D)
1 hrst na jemno nakrájeného pórku
1 cibule
3 lžíce oleje
1 lžička koření na guláš
1/2 hrnku kuskusu
20 g slaniny (jen tak pro chuť)
špetka drceného kmínu
sůl
voda (vývar)

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa a slaninu nakrájejte na malé kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.

  2. V pánvi rozpalte olej a orestujte cibuli. Nechte ji zezlátnout a přidejte maso se slaninou. Nechte zatáhnout a přidejte pórek, kmín, sůl, koření a kuskus. Vše důkladně promíchejte. Zalijte vodou - jen tak centimetr nad směs. Nechte prohřát.

  3. Když je voda odpařená a kuskus měkký a vláčný, hned podávejte.

  4. Kuskus má snahu pořád bobtnat, takže za deset minut bude zase suchý, proto je nejlepší ho servírovat ihned. Servírujte s rajčatovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!