Dýňová polévka na způsob bramboračky

Recepty, Polévky

Suroviny

300 g dýně
80 g mrkve
100 g celeru
40 g másla
3-4 stroužky česneku
1 hrst sušených hub
1 plnější lžíce hladké mouky
sůl
pepř mletý
drcený kmín
vývar dle potřeby
celerová nať nebo majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném másle osmažíme dorůžova hrubě nastrouhaný celer s mrkví. Po osmažení přidáme rozvonět jemně nasekaný nebo nastrouhaný česnek, drcený kmín a houby, které v dlaních mírně promneme.

  2. Poté vše zaprášíme moukou, kterou se zeleninou ještě krátce opražíme, přisypeme na kostičky pokrájenou očištěnou dýni, vše zalijeme cca litrem vývaru, osolíme a opepříme a vaříme do změknutí dýně, případně dle potřeby dolijeme vývarem, dosolíme a opepříme.

  3. Ke konci vaření vmícháme do polévky dle chuti celerovou nať nebo majoránku, promícháme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!