Dýňová polévka s červenou čočkou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 menší dýně hokaido
200 g červené čočky
2 lžíce másla
1 větší cibule
2 stroužky česneku
1 lžička žluté kari pasty
špetka šafránu
sůl
mletý pepř
šťáva z jednoho citronu
2 lžíce medu
1 smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme cibulku, přidáme nasekaný česnek, kari pastu a necháme zesklovatět - kari pasta krásně zavoní. Přidáme dýni nakrájenou na kostky (hokaido nemusíme loupat), špetku šafránu (kdo nemá, lze vynechat) a lehce osmahneme.

  2. Zalijeme vodou a vsypeme červenou čočku. Osolíme a vaříme do měkka asi 20-30 minut. Vše rozmixujeme ponorným mixerem. Přidáme smetanu a chvilku povaříme. Kdo nemá rád smetanu, může použít kokosové mléko.

  3. Polévku dochutíme pepřem, citronovou šťávou, medem a dosolíme. Na talíři můžeme dozdobit bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!