Dýňová polévka s červenou čočkou
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 menší dýně hokaido
- 200 g červené čočky
- 2 lžíce másla
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička žluté kari pasty
- špetka šafránu
- sůl
- mletý pepř
- šťáva z jednoho citronu
- 2 lžíce medu
- 1 smetana ke šlehání
Postup Dýňová polévka s červenou čočkou
Postup přípravy receptu
-
Na másle zpěníme cibulku, přidáme nasekaný česnek, kari pastu a necháme zesklovatět - kari pasta krásně zavoní. Přidáme dýni nakrájenou na kostky (hokaido nemusíme loupat), špetku šafránu (kdo nemá, lze vynechat) a lehce osmahneme.
Zalijeme vodou a vsypeme červenou čočku. Osolíme a vaříme do měkka asi 20-30 minut. Vše rozmixujeme ponorným mixerem. Přidáme smetanu a chvilku povaříme. Kdo nemá rád smetanu, může použít kokosové mléko.
Polévku dochutíme pepřem, citronovou šťávou, medem a dosolíme. Na talíři můžeme dozdobit bylinkami.