Zapečené brambory s romadurem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

4 střední brambory
1 Romadur
2 lžičky koření na americké brambory
3 vejce
150 ml plnotučného mléka

Postup přípravy receptu

  1. Menší zapékací formu vymažeme máslem.

  2. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na 1 cm silné plátky.

  3. Dno vymazané zapékací formy vyložíme plátky brambor a posypeme je kořením.

  4. Romadur nastrouháme na slzičkovém struhadle a posypeme s ním brambory.

  5. Formu vložíme do trouby předehřáté na 150°C a pečeme asi 30 minut, poté zvýšíme teplotu na 200°C a dopečeme do zlatova- asi 15 minut. Podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!