Kančí na červeném víně s mrkví

Recepty, Jiné maso

Suroviny

500 g kančího masa
3 mrkve
kousek špeku
2 větší a 3 malé cibule
cca 300 ml červeného vína kvalitnějšího
vývar nebo voda dle potřeby
sůl
pepř
kmín
mletá sladká paprika
trošku pálivé papriky
máslo
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Orestujeme si cibuli najemno na špeku do hněda, přidáme maso a necháme pořádně opéct. Vydusíme na tuk, přidáme nakrájený česnek, oestujeme.

  2. Přidáme mletou sladkou papriku a trochu pálivé, kmín. Zarestujeme a zalijeme půl na půl červeným vínem a vývarem nebo vodou. Dusíme.

  3. Když je maso poloměkké přidáme na kolečka nakrájenou mrkev.

  4. Dál dusíme. Podle potřeby doléváme víno a nebo vodu či vývar. Dosolíme (kdo používá, může si přidat masox).

  5. Ke konci si přidáme na čtvrtiny nakrájenou cibuli a necháme už jen probublat, aby změkla.

  6. Zjemníme kouskem másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!