Kančí na červeném víně s mrkví
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 500 g kančího masa
- 3 mrkve
- kousek špeku
- 2 větší a 3 malé cibule
- cca 300 ml červeného vína kvalitnějšího
- vývar nebo voda dle potřeby
- sůl
- pepř
- kmín
- mletá sladká paprika
- trošku pálivé papriky
- máslo
- česnek
Postup Kančí na červeném víně s mrkví
Postup přípravy receptu
-
Orestujeme si cibuli najemno na špeku do hněda, přidáme maso a necháme pořádně opéct. Vydusíme na tuk, přidáme nakrájený česnek, oestujeme.
Přidáme mletou sladkou papriku a trochu pálivé, kmín. Zarestujeme a zalijeme půl na půl červeným vínem a vývarem nebo vodou. Dusíme.
Když je maso poloměkké přidáme na kolečka nakrájenou mrkev.
Dál dusíme. Podle potřeby doléváme víno a nebo vodu či vývar. Dosolíme (kdo používá, může si přidat masox).
Ke konci si přidáme na čtvrtiny nakrájenou cibuli a necháme už jen probublat, aby změkla.
Zjemníme kouskem másla.