Zapečené rizoto s lososem a špenátem
Recepty, RybySuroviny
- uvařená rýže
- upečený losos (vařený)
- špenát (protlak nebo listový, je to jedno, já měla půl napůl ze zbytků z mrazáku:D)
- 6 stroužků česneku
- citronová šťáva
- provensálské koření
- cibule
- sůl
- pepř
- smetana na vaření
- 1 vejce
- plátkový sýr (strouhaný)
- olej na vymazání formy
Postup Zapečené rizoto s lososem a špenátem
Postup přípravy receptu
-
Vezmeme větší mísu, do které dáme rýži a obrané maso z lososa, které zakápneme citronovou šťávou.
Mezitím připravíme špenát, klasicky, jako když se připravuje třeba k uzenému, na cibulku a přidáme k němu 2 prolisované stroužky česneku.
Když je špenát hotov, přidáme ho k rýži s lososem.
Vše osolíme a opepříme podle chuti, okořeníme provensálskými bylinkami a přidáme další 4 prolisované stroužky česneku.
Zalijeme smetanou, přidáme jedno vejce a důkladně promícháme.
Zapékací formu vymažeme olejem, vložíme do ní rizoto, to pak posypeme sýrem a zapékáme asi 40 minut v troubě, vyhřáté na 200 °C