Zelný salát se zeleninou

Recepty, Saláty

Suroviny

400 g čerstvého bílého zelí
1 menší mrkev
1 větší slovenská paprika
2 zralá, pevná rajčata
1 menší cibule
1 lžíce oleje
sůl a bílý pepř
citronová šťáva dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a omyjeme. Zelí, papriku a mrkev pokrájíme na nudličky, cibuli najemno a rajčata na menší kostičky.

  2. Zelí dáme do mísy, osolíme a v dlaních silou promneme, až nám začne pouštět šťávu. Pak přidáme všechnu připravenou zeleninou, zakapeme olejem, dle chuti přidáme trochu citronové šťávy, opepříme, promícháme a máme hotovo, pokud jsme použili zeleninu vychlazenou. Pokud ne, dáme krátce vychladit.

  3. Podáváme samostatně, jako osvěžující svačinku nebo lehkou večeři, případně jako přílohu k pečeným toustům, grilovanému masu...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!