Vepřová směs Botaniko
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g vepřové panenky
- 200 g zelených fazolových lusků (čerstvé či mražené)
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g ementálu
- hrst čerstvých nasekaných bylinek (hladkolisté petrželky, pažitky a libečku)
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička granulovaného česneku
- olivový olej
- čerstvě drcený černý pepř
- sůl
Postup Vepřová směs Botaniko
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostičky velikosti soust, osolíme, opepříme, promícháme s granulovaným česnekem a olivovým olejem.
Necháme odležet a mezitím povaříme fazolové lusky na skus.
Maso zprudka opečeme na suché rozpálené pánvi ze všech stran dohněda - asi 4-5 minut.
Přidáme fazolové lusky, promícháme či prohodíme a zalijeme smetanou, smíchanou s jemně nastrouhaným ementálem a česnekem.
Omáčku necháme zredukovat a zasypeme nasekanými bylinkami, případně dosolíme.
Nejlépe chutná s kuskusem.