Hroznový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 vajíčka
- 150 g cukru
- 100 g měkkého tvarohu do těsta
- 2 lžíce mléka
- 150 g polohrubé mouky
- špetka kypřicího prášku
- 300 g hroznového vína
- 2 vaničky měkkého tvarohu na náplň
- 2 lžíce mletého cukru do tvarohové náplně
- 2 balíčky želatinové polevy na dorty (stačí i jeden)
- cukr (do želatiny podle chuti)
- máslo
- hrubá mouka
Postup Hroznový koláč
Postup přípravy receptu
-
Žloutky si vyšleháme s cukrem a tvarohem. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh ze 3 bílků. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C, pečeme asi 20-25 minut.
Hotový a vychladlý koláč potřeme dvěma tvarohy umíchanými s cukrem a na něj poklademe hroznové víno.
Může být zelené, pak bychom použili bílou želatinu, nebo červené a pak červenou, jako já. Polijeme želatinou a dáme do lednice vychladit.