Kotlety pečené v alobalu se zeleninou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 kotlety (větší, bez kosti)
- 4 cibule
- 8 brambor (větších)
- 400 g zeleninové směsi (Kunovjanka)
- sůl
- pepř
- olej
- alobal
Postup Kotlety pečené v alobalu se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Brambory a cibuli oloupeme, opláchneme a nakrájíme na plátky.
V míse osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Kotlety z obou stran naklepeme, kraje nařízneme, aby se při pečení nekroutily.
Maso také z obou stran osolíme, opepříme.
Alobal natrháme na 4 kusy cca 45 cm dlouhé.
Každý potřeme 2 lžicemi oleje a doprostřed dáme čtvrtinu brambor.
Na brambory položíme kotletu a na ni rozprostřeme čtvrtinu kunovjanky.
Alobal dobře uzavřeme, aby nevytékala při pečení šťáva. Takto připravíme všechny porce, které dáme na plechu péci do vyhřáté trouby na 200°C.
Pečeme 40 minut, pak alobal z vrchu odkryjeme a při teplotě 180°C dopékáme ještě asi 30 minut, aby maso bylo měkké a mělo barvu.
Balíčky s brambory a kotletou přendáme i s alobalem na talíře a ihned podáváme.