Domácí loupáky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g polohrubá mouka
- 250 g hladká mouka
- 1/2 kostky droždí
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 lžičky soli
- 100 g cukru
- 100 ml oleje
- 200 ml mléka
- 1 vejce
- 1 vejce na potření
- mák na posyp
Postup Domácí loupáky
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny dáme do mísy a necháme v robotu vypracovat krásné hladké těsto. (Kdo má pekárnu může v pekárně).
Těsto necháme kynout 45 minut.
Vyklopíme a na vále tvarujeme rohlíky (loupáky) a necháme na plechu přikryté /aby neokoraly/ kynout dalších 30 minut.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C dohněda.