Babiččina zeleninová polévka se škubanými knedlíčky
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 l vody
- kousek sádla (může být i olej)
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 velká mrkev
- 2 střední brambory
- kořenová petržel
- petrželová nať
- 1 rajče
- 1 žlutá paprika
- sůl
- vegeta
- Těsto na knedlíčky:
- 150 g hladké mouky
- 1 vejce
- špetka soli
- trochu vody
Postup Babiččina zeleninová polévka se škubanými knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmahneme cibuli pokrájenou na kostičky s česnekem nakrájeným na kolečka a se čtvrtkou mrkve nastrouhané na jemném struhadle.
Přidáme pokrájené rajče a papriku a ještě chvilku orestujeme.
Pak přidáme ostatní zeleninu nakrájenou na kousky, chvíli mícháme, a pak přilijeme půl litru vroucí vody.
Přidáme pokrájenou petrželovou nat a vegetu, promícháme a osolíme. Potom zaklopíme a vaříme 6-7 minut.
Mezitím si připravíme těsto: Mouku smícháme se solí, vajíčkem, podle potřeby přidáme trochu vody, a vypracujeme nelepivé těsto. To rozválíme a nakrájíme na 4 díly.
Do polévky přidáme 1 a 1/2 l vroucí vody a rozmícháme.
Pak postupně bereme rozválené těsto a trháme z něho kousky které vhazujeme do vařící se polévky.
Vaříme asi 6 minut.
Hotovou polévku ještě podle chuti osolíme, nebo ochutíme tekutým kořením Maggi.