Sojová pečeně - vegan

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

2 balení sojových plátků
2 kostky zeleninového bujónu
2 cibule
koření (Bolívie nebo Čubrica nebo jakékoliv voňavé na pečení)
rostlinné máslo
sojová omáčka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Dáme si vařit 3 litry vody, dvě kostky bujónu a případně dosolíme, kdyby voda nebyla dost slaná. Když se voda vaří, nasypeme celý obsah pytlíku sojových plátků do vody a vaříme cca 10-12 minut. Poté scedíme, vývar si ponecháme na podlévání, ale vodu z plátku nevymačkáme!

  2. Do pekáče si na dno vyskládáme sojové plátky, na ně poklademe na půlkolečka cibuli, posypeme hojně kořením, posolíme a pokapeme sojovou omáčkou. Navrch dáme cca 4 lžíce rostlinného másla a jednou malou naběračkou podlijeme vývarem, který nám zbyl.

  3. Pečeme přiklopené 20 minut v předehřáté troubě na 160-180°C. Občas zkontrolujeme, podlejeme a já plátky otáčím, aby se opekly z obou stran. Dopékáme nepřikryté zhruba 10 minut. Jako příloha se hodí brambory, kaše nebo jen tak s chlebíkem.:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!