Chobotňáci přímo od moře - rychlí a vynikající

Recepty, Mořské plody

Suroviny

300 g kalamár nebo chobotniček (nejlépe rovnou z rybího trhu na břehu moře)
2 lžíce olivového oleje
1/2 cibule
5 stroužků česneku
1 rajče
větší lžíce dobrého rajčatového protlaku
sůl
pepř
bylinky podle chuti
hrst nakládaných oliv (nemusí být)
parmezán
těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si dáme vařit přílohu - těstoviny podle chuti, my máme nejraději špagety.

  2. Očištěné kalamáry nebo chobotničky (nebo od obojího trochu) omyjeme, pokrájíme na menší kousky. Připravíme si i rajče - nakrájet na malé kostičky, i se slupkou.

  3. Na oleji orestujeme cibulku na kostičky a česnek na plátky. Přidáme kalamáry, asi minutku restujeme, přihodíme rajčátko, přidáme rajský protlak a ještě asi dvě minutky mícháme a opékáme, dokud rajče trochu nezměkne. Déle by to nebylo dobré, kalamáry by ztvrdly.

  4. Nakonec vlijeme asi 1 naběračku vody z těstovin, vypneme, vhodíme olivy, už nevaříme. Podle chuti dosolíme (dřív nesolit - voda z těstovin je slaná), případně opepříme, můžeme přidat i nasekanou čerstvou bazalku či jiné koření nebo bylinky podle chuti.

  5. Směs smícháme s těstovinami a posypeme nastrouhaným parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!