Knedlík ze zbylých brambor

Recepty, Přílohy

Suroviny

500 g čisté váhy oloupaných brambor
1/2 sáčku tj. 200 g obsahu knedlíků v prášku Vitana
sůl
mouka na vál

Postup přípravy receptu

  1. Na vál dáme oloupané a na masovém mlýnku umleté brambory, přidáme hmotu ze sáčku i s burisony a zpracujeme.

  2. Vytvoříme váleček, rozdělíme ho na 8 dílů a na pomoučeném vále z každého dílku tvarujeme kulatý knedlík.

  3. Takto připravené knedlíky zaváříme do vařící osolené vody a vaříme přesně 10 minut.

  4. Knedlíky vyjmeme, promastíme, můžeme sypat osmaženou strouhankou, nebo je ihned podáváme k masu ze šťávou, k zelenině apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!