Vepřové srdce s hořčicovou omáčkou

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

2-3 vepřová srdíčka
1 kysaná smetana
anglická slanina nebo špek
plnotučná hořčice případně trochu francouzské hořčice nebo hořčice s koprem
1 větší cibule
hladká mouka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Srdíčka očistíme a nakrájíme kousky jako na guláš.

  2. Osmahneme nakrájený špek, přidáme cibuli, chvíli restujeme a pak osmahneme nakrájené maso. Opepříme, přidáme 2 až 3 lžíce hořčice, zalijeme horkou vodou a dusíme do změknutí.

  3. Pak vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zalijeme studenou vodou a provaříme.

  4. Nakonec přidáme smetanu.

  5. Na talíři můžeme posypat nakrájenou kyselou okurkou. Podáváme s houskovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!