Kuře jako bažant
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře na čtvrtky (nebo stehna dle počtu strávníků)
- sůl na posolení masa, dochucení
- olej 2-3 lžíce
- 2 větší cibule nakrájet na drobno
- nové koření 5 kuliček
- celý pepř 5 kuliček
- bobkový list 3 lístky
- hladká mouka 2-3 lžíce
Postup Kuře jako bažant
Postup přípravy receptu
-
Kuře na čtvrtky (stehna) osolíme.
Nakrájenou cibuli osmahneme, přidáme koření, maso, podlijeme vodou a pečeme do změknutí masa.
Maso vyndáme ze šťávy a tu vydusíme na tuk, který zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a chvilku provařím. Vzniklou omáčku scedíme přes sítko. K tomu máme rádi bramborové knedlíky.