Šlehačkovo - maková bublanina s meruňkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 1 hrnek třtinovéhó cukru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 8 - 10 čerstvých meruňek
- 50 g čerstvě umletého máku
- moučkový cukr s vanilkou na poprášení
Postup Šlehačkovo - maková bublanina s meruňkami
Postup přípravy receptu
-
Meruňky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme pecek.
Do mísy vyklepnéme celá vejce, přidáme 4 PL vody, vsypeme třtinový cukr a vše vyšleháme do bílé pěny.
Přisypeme prosátou mouku se sodou, umletý mák, špetku soli, přilijeme smetanu ke šlehání a dobře promícháme.
Vyšší plech vyložíme pečícím papírem a vlijeme na něj těsto. Poklademe půlkami meruněk.
Pečeme dorůžova v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 25 minut. Zkontrolujeme špejlí, zda se těsto nelepí.
Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Podáváme poprášené moučkovým cukrem s vanilkou.