Rajčata v těstíčku smažená

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

4 větší masitá rajčata
1 KL kopru
1 KL petržele
1 sklenka (2 dl) mouky
1 sklenka mléka
2 vejce
1 PL oleje
sůl
balkánský sýr
Šarena sol nebo čubrica
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata spařím, zbavím je slupky a pokrájím na silnější plátky. Lehce osolím a obalím v posekané nati.

  2. Z vajec si oddělím bílky, udělám sníh.

  3. Utřu žloutky se solí a olejem. Přehodím metly ze šlehače na hnětací a pomalu přidávám mouku a mléko.

  4. Přejdu na vařečku a delikátně zapracuji sníh.

  5. Smažím placičky na lívanečníku – jen po jedné straně.

  6. Na placku položím plátek rajčete, překryju druhou placičkou, nepečenou stranou. Přimáčknu a na pánvi s trochou tuku ještě dosmahnu. Postrouhám balkánským sýrem a lehce šarenou solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!