Zuzančin úžasný cheesecake
Recepty, MoučníkySuroviny
- korpus:
- 250 gr. máslových sušenek - (já používám lotus, už jsem zkoušela i esíčka a bebe, ale to není tak dobrý)
- 100 g rozehřátého másla
- náplň:
- 500 g tučného tvarohu (já dávám 250g polotučného a 250 tučného)
- 2/3 hrnku moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 4 vejce
- zdobení:
- 1 zakysaná smetana
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžíce citronové šťávy
- může být ještě 1 lžíce moučkového cukru
Postup Zuzančin úžasný cheesecake
Postup přípravy receptu
-
KORPUS: sušenky nastrouhám nebo rozmixuji na jemnou drť a přidám rozehřáté máslo, promíchat, aby sušenková drť byla úplně rozvlhčená. Dortovou formu vytřeme máslem nebo olejem, já dávám ještě trochu hrubé mouky, aby se to moc nelepilo. Sušenkovou drť dáme do formy, přitlačíme a dáme do ledničky aby ztuhla, cca na dobu, kdy budu připravovat náplň.
NÁPLŇ: Rozšleháme tvaroh, cukr, citrónovou šťávu, vanilku a postupně přidáváme jedno vejce po druhým a šleháme a šleháme. Pak se to jen nalije do formy a peče se cca 50 minut na 180°C. Náplň by měla být tuhá, ke konci, když už skoro je, tak se začne tvaroh trochu nafukovat, stačí propíchnout.
Vše se promíchá a podle chuti se přidá citronová šťáva, cukr a nandá se na upečený dort, dle chuti lze ještě dozdobit různým ovocem.