Kuřecí řízek, obalený v kypré strouhance

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 vykostěné kuřecí čtvrtky
sůl
granulovaný česnek
hladká mouka
4 rohlíky (nejlépe 2 dny staré)
3 vejce
přepuštěné máslo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme a rozmixujeme na strouhanku.

  2. Řízky naklepeme přes potravinářskou folii a posypeme solí a česnekem. Obalíme je v mouce, protáhneme osolenými rozšlehanými vejci a poté v kypré strouhance, kterou lehce rukou k řízkům přitlačíme.

  3. Obalené řízky pozvolna smažíme v rozehřátém přepuštěném másle, cca 8 minut z každé strany.

  4. Podáváme s vařenými brambory, lehce polité rozpuštěným máslem a posypané nakrájenou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!