Krkovičkový plátek s mírně sladko-kyselou příchutí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřové krkovičky
- 2 polévkové lžíce medu
- 4 polévkové lžíce kečupu
- 1 polévková lžíce worcesteru
- sůl
- pepř
- oříšek másla
- 15 dkg domácí uzené klobásky
- 1/2 skleničky sterilované kapie
- 1/2 skleničky steril kukuřice
- 1 velká cibule
- olej na pánev
Postup Krkovičkový plátek s mírně sladko-kyselou příchutí
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme med, kečup a worcester.
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme a vložíme do vzniklé marinády, necháme uležet aspoň 2 hodiny.
Na pánvi rozehřejeme olej a plátky masa na něm opečeme z obou stran, maso pustí vodu, přikryjeme pokličkou a podusíme doměkka, až je měkké, poklici odděláme a plátky necháme zezlátnout jak se voda odpaří, pak je dáme stranou.
Výpek zjemníme oříškem másla, vložíme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, kolečka klobásky, kapii a kukuřici, zalijeme zbylou marinádou a orestujeme do zlatavé barvy, která se vytvoří díky použitému medu a cukru v kečupu, podle chuti dochutíme solí, popř. pepřem.
Nakonec vložíme plátky masa, na pánvi promícháme se směsí a prohřejeme.
Podáváme s brambory, ale výtečné je to i s chlebem, třeba jako dobrá a vydatná večeře.