Krkovičkový plátek s mírně sladko-kyselou příchutí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové krkovičky
2 polévkové lžíce medu
4 polévkové lžíce kečupu
1 polévková lžíce worcesteru
sůl
pepř
oříšek másla
15 dkg domácí uzené klobásky
1/2 skleničky sterilované kapie
1/2 skleničky steril kukuřice
1 velká cibule
olej na pánev

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme med, kečup a worcester.

  2. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme a vložíme do vzniklé marinády, necháme uležet aspoň 2 hodiny.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej a plátky masa na něm opečeme z obou stran, maso pustí vodu, přikryjeme pokličkou a podusíme doměkka, až je měkké, poklici odděláme a plátky necháme zezlátnout jak se voda odpaří, pak je dáme stranou.

  4. Výpek zjemníme oříškem másla, vložíme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, kolečka klobásky, kapii a kukuřici, zalijeme zbylou marinádou a orestujeme do zlatavé barvy, která se vytvoří díky použitému medu a cukru v kečupu, podle chuti dochutíme solí, popř. pepřem.

  5. Nakonec vložíme plátky masa, na pánvi promícháme se směsí a prohřejeme.

  6. Podáváme s brambory, ale výtečné je to i s chlebem, třeba jako dobrá a vydatná večeře.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!