Dvojctihodné medové koláčky
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- Těsto:
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 3 lžíce tekutého medu
- 100 g rozpuštěného másla
- 1 lžíce citronové šťávy
- špetka soli
- 500 g polohrubé mouky
- 1 lžíce cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 25 g čerstvého droždí
- Tvarohová náplň:
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 vejce
- 1 lžíce moučkového cukru
- 2 lžíce medu
- Povidlová náplň:
- 200 g povidel
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce rumu
- špetka skořice
- hrst mletých piškotů na zahuštění
- 1 vejce na potření
- hrst mandlových nudliček na posypání koláčků
Postup Dvojctihodné medové koláčky
Postup přípravy receptu
-
Do nádoby pekárny vložíme suroviny na těsto v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Po vykynutí těsto propracujeme a rozdělíme asi na 24 stejných dílků.
Každý kousek těsta roztáhneme na placičku, do středu dáme lžičku tvarohové náplně a z těsta zabalíme kuličku. Kuličky klademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme 15 minut kynout.
Pak v každé kuličce opatrně utvoříme důlek a naplníme ho povidly. Nakonec koláčky na okrajích potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlovými nudličkami.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15-20 minut dozlatova.
Tvarohová náplň: tvaroh dobře utřeme s vejcem, cukrem a medem. Povidlová náplň: povidla rozmícháme s medem a rumem, přidáme skořici a podle potřeby zahustíme piškotovými drobečky.