Brambůrky z trouby

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

brambory (počet brambor dle počtu osob)
koření na americké brambory grilovací koření bez soli, bylinkové koření
olej
tatarská omáčka nebo kečup či hořčice
pečící papír
přílohu dle svého uvážení (není potřeba)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, opláchneme vodou a nakrájíme na kolečka. Já používám struhadlo přímo na krájení brambor na kolečka. Lze nakrájet i na normálním kráječi, anebo kdo si více věří a dokáže nakrájet na tenké plátky, tak může klidně i pouze nožem. Já mám raději způsob krájení na struhadle.

  2. Do misky si nalejeme trochu oleje a přidáme koření dle své chuti. Používám všechny koření dohromady, které jsou uvedeny jako suroviny.

  3. Na pekáč dáme pečící papír a pokládáme jednu bramboru vedle druhou. Pokud máme více brambor, lze použít více vrstev.

  4. Na každou bramboru naneseme z jedné strany koření, které jsme si vytvořili, a položíme na okořeněné brambory další vrstvu. Takto pokračujeme dokud nevyužijeme veškeré brambory.

  5. Brambory pečeme dozlatova. Až se na bramborách udělají puchýřky, jsou již hotové. Nezapomeň me je alespoň jednou za 10 minut hlídat a obracet, aby se nám brambory nepřipekly.

  6. Když už máme brambory hotové, tak pokládáme na talíř a dle svého uvážení použijeme tatarskou omáčku, kečup, hořčici anebo třeba také vůbec nic. Dá se to jíst i bez jakékoliv přísady.

  7. Můžeme také k tomu udělat jakékoliv maso, ale není potřeba. Tyto brambory nasytí i bez masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!