Krůtí kouličky v kari omáčce s hráškem a čerstvým koriandrem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 450 g mletého krůtího masa (nebo mletého kuřecího masa)
- 3 šalotky
- 2 PL petrželky
- 2 PL pažitky
- 1 PL Solamylu
- 2-3 PL strouhanky
- 1 PL sojové omáčky
- 1/2 PL Worcesteru
- sůl
- pepř
- Na omáčku:
- 1 PL olivového oleje
- 1 PL kari pasty
- 1/2 KJ mleté papriky (může být i uzená mletá paprika)
- 1 kelímek smetany na vaření
- 1 PL čerstvě nasekaného koriandru
- 150 g mraženého hrášku (nebo sterilovaného okapaného hrášku)
- vývar
Postup Krůtí kouličky v kari omáčce s hráškem a čerstvým koriandrem
Postup přípravy receptu
-
V misce promícháme umleté krůtí (kuřecí) maso, přidáme nasekané bylinky, nasekané šalotky, solamyl, sůl, pepř, sojovou omáčku, worcester a strouhanku.
Vše dobře promícháme a mokrou rukou vytvoříme kouličky.
Poklademe je na plech s pečícím papírem a pečeme cca 30-35 minut v předehřáté troubě na 180°C.
Mezitím si na pánvi rozpustíme olivový olej, přidáme kari pastu, špetku červené sypké papriky.
Zamícháme, pohřejeme a zalijeme vývarem.
Omáčku chvíli povaříme, vmícháme smetanu, hrášek, nasekaný česrtvý koriandr a ještě chvíli provaříme.
Kdo chce, může malinko zahustit moukou, ale není to vůbec nutné. Dochutíme solí a pepřem.
Upečené kouličky vyjmeme z plechu na nahřátý talíř, přelijeme omáčkou a podáváme s gnocchi nebo s rýží.