Vepřová panenka na grilu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové panenky
pepř barevný mletý
sůl
grilovací koření
1/2 dcl bílého vína
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Panenku si nakrájím na dva stejné díly.

  2. Do mísy dám 2 lžíce olivového oleje, namelu čerstvě koření - 4 druhy pepře, osolím, přidám malou lžičku grilovacího koření a zakápnu vínem.

  3. Maso nechám odležet v pokojové teplotě 15 minut. Ugriluji na grilu, kdo nemá může na pánvi. Já griluji do zatáhnutí a dám na 10 minut dodělat do trouby na 150 stupních.

  4. Jako přílohu přeferuji brambory s dipem z česneku.

  5. Omyté brambory ve slupce uvaříme do poloměkka, do mísy dáme 3 lžíce olivového oleje a 1 lžíci grilovacího koření, nechám zapéct v troubě cca 20 minut na 160 stupních. Dip si připravím ze zakysané smetany, 3 stroužků čeneku, soli a pepře. Jak budou brambory hotové, odkrojím měsíček, kápnu dip a měsíček vrátím. Necháme zapéct ještě 3 minutky v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!