Krémová rybí polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 kg kapra nebo jiné ryby
1 mrkev
1 petržel
1 cibule
2 žloutky
1 suchý rohlík
100 ml bílého vína
200 ml mléka
2 kostky zeleninového bujonu
št'áva z 1 citronu
200 ml smetany na vaření
sůl
bobkový list
mletý bílý pepř
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce másla
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Rybu omejeme, osolíme, nakrájíme a dáme do většího hrnce. Zalijeme litrem vody, přidáme bujon a přivedeme k varu.

  2. Zeleninu očistíme, pokrájíme na kostky, cibuli na drobno a dáme vařit k rybě. Přidáme sůl, víno a bobkový list. Vaříme ještě 30 minut a scedíme.

  3. Maso vybereme, rozmixujeme s trochou vývaru a vrátíme zpět do polévky.

  4. Z másla a mouky uděláme zásmažku, zalijeme ji mlékem, ochutíme citronovou šťávou, bílým pepřem a vlijeme do polévky. Vše chvíli povaříme. Do vařící polévky vlijeme smetanu smíchanou se žloutky a už dále nevaříme.

  5. Na oleji osmažíme kostičky ze suchého rohlíku a ozdobíme jimi polévku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!