Krémová rybí polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 kg kapra nebo jiné ryby
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 cibule
- 2 žloutky
- 1 suchý rohlík
- 100 ml bílého vína
- 200 ml mléka
- 2 kostky zeleninového bujonu
- št'áva z 1 citronu
- 200 ml smetany na vaření
- sůl
- bobkový list
- mletý bílý pepř
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce másla
- olej na smažení
Postup Krémová rybí polévka
Postup přípravy receptu
-
Rybu omejeme, osolíme, nakrájíme a dáme do většího hrnce. Zalijeme litrem vody, přidáme bujon a přivedeme k varu.
Zeleninu očistíme, pokrájíme na kostky, cibuli na drobno a dáme vařit k rybě. Přidáme sůl, víno a bobkový list. Vaříme ještě 30 minut a scedíme.
Maso vybereme, rozmixujeme s trochou vývaru a vrátíme zpět do polévky.
Z másla a mouky uděláme zásmažku, zalijeme ji mlékem, ochutíme citronovou šťávou, bílým pepřem a vlijeme do polévky. Vše chvíli povaříme. Do vařící polévky vlijeme smetanu smíchanou se žloutky a už dále nevaříme.
Na oleji osmažíme kostičky ze suchého rohlíku a ozdobíme jimi polévku.