Etiopská kaše ze žlutého hráchu

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

3 hrnky vody
2 polévkové lžíce vody
1 hrnek žlutého půleného hrachu
2 bobkové listy
2 lžíce olivového oleje
1/2 střední cibule nakrájené najemno
2 stroužky česneku rozmačkané
4 cm dlouhý kousek čerstvého zázvoru (doporučuji bio, má lepší chuť) nebo 1 lžička sušeného zázvoru
1/2 lžičky kurkumy
1 lžička soli

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dejte 3 hrnky vody, 1 hrnek hrášku a bobkový list.

  2. Přiveďte k varu a na středním plameni vařte asi 30 minut.

  3. Mezitím v pánvičce rozehřejte olej a asi 5 minut na něm opékejte cibulku.

  4. Přidejte rozmačkaný česnek, nastrouhaný zázvor a kurkumu a ještě asi minutu nechte osmahnout.

  5. Poté přidejte 2 lžíce vody, přikryjte a vařte asi 3 minuty. Tuto směs přelijte do hrnce s hrachem, přidejte sůl, zamíchejte a vařte další půlhodinu, dokud není hrášek téměř rozvařený.

  6. Dle potřeby podlijte troškou vody, nezapomeňte vyndat bobkový list.

  7. Ochutnejte a dochuťte dle chuti solí a čerstvě mletým pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!