Kotlety s rajčaty, čerstvou bazalkou a mozzarellou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky vepřové kotlety bez kosti
- pepř bílý mletý
- olivový olej
- 6 čerstvých rajčat
- cibule
- 2 stroužky česneku
- hrst čerstvé bazalky
- zelená cibulka naťovka
- Mozzarella
- vývar
- tagliatelle
- sůl
- olej
Postup Kotlety s rajčaty, čerstvou bazalkou a mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Do většího kastrolu dáme vařit vodu na těstoviny, při bodu varu ji osolíme, přidáme olej a dáme vařit tagliatelle dle návodu.
Kotlety očistíme, lehce naklepeme (aby zůstalo maso vysoké), osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme chvilku odležet.
Mezitím rajčata nařízneme na špičce lehce do křížku, spaříme je pár minut v horké vodě, oloupeme je, zbavíme jader a nakrájíme na jemno.
Oloupeme cibuli i česnek a cibuli nakrájíme na velmi jemné kostičky. Mozzarellu pokrájíme na kostky.
Rozpálíme pánev, na které orestujeme plátky masa (2 min. z každé strany - dle výšky masa) a ty uložíme na talíř pod poklici.
Do pánve přidáme lžíci oleje, vsypeme cibuli, necháme jen lehce zesklovatět, přidáme pokrájená rajčata, podlijeme troškou vývaru a necháme chvilku dusit - jen tak, aby se rajčata nerozvařila. Nakonec přidáme nakrájenou bazalku, zelenou cibulku, prolisovaný česnek a dle chuti dosolíme. Ihned vypneme, aby se v jídle zachovaly všechny čerstvé chutě. Horké tagliatelle nandáme na talíř, přidáme plátek masa, který poklademe horkou rajčatovou směsí a posypeme jí mozzarellou. Takto lze pokrm i krátkou chvíli zapéct pod grilem.