Jáhlové knedlíky s carobellovou omáčkou

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

125 g jáhel
175 g brambor uvařených ve slupce (den předem)
1 vejce
100 g kukuřičné mouky
250 g jahod
3-4 lžičky carobelly
1 lžíce fruktosy

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si uvaříme brambory ve slupce. Druhý den je oloupeme a nastrouháme najemno.

  2. Jáhly několikrát propereme v horké vodě, abychom je zbavili hořkosti. Potom je 15 min vaříme v 300 ml vody se špetkou soli.

  3. Uvařené jáhly necháme vychladnout, promícháme s vejcem a moukou. Hotové těsto by mělo být mírně lepkavé, ale dobře se s ním pracuje, když si občas namočíme ruce. Těsto rozdělíme na 10 dílků, z každého dílku vytvarujeme placku, do které pořádně zabalíme 1 jahodu. (Pokud není sezóna sladkých čerstvých jahod, používám domácí zamražené, co mi zbyly z léta).

  4. Hotové knedlíky vaříme 15-20 min. v páře.

  5. Mezitím si zbylé jahody zalijeme vodou, tak aby byly ponořené a nechám je lehce probublat, aby se daly rozmačkat vidličkou (můžete použít i šťouchadlo na brambory).

  6. K rozmačkaným horkým jahodám přidám carobellu a fruktosu, metličkou se musí stále jemně míchat, aby neměla tendenci se přichytit. Pokud je omáčka příliš řídká, necháme ji ještě zredukovat. Poté už jen knedlíky přelijeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!