Vepřové na celeru s hermelínem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g vepřové plece
- 1 střední cibule
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- špetka mletého černého pepře
- 1/2 lžičky soli
- 1 hrnek celeru
- 1 hermelín s paprikou
- kukuřičný škrob
- 300 ml 10% smetany
Postup Vepřové na celeru s hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a usmažíme na oleji do světlerůžova.
Maso nakrájíme na kostky a krátce ho na ní opečeme, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě.
Celer očistíme, nastrouháme na hrubé nudličky a přidáme k masu. Maso za občasného zamíchání a podlévání dusíme asi 60 minut - do měkka.
Hermelín přidáme k masu a jakmile se rozpustí, tak omáčku zahustíme škrobem rozmíchaným ve smetaně. Krátce povaříme a dochutíme solí. Podáváme s knedlíkem.