Vepřové na celeru s hermelínem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřové plece
1 střední cibule
2 lžíce slunečnicového oleje
špetka mletého černého pepře
1/2 lžičky soli
1 hrnek celeru
1 hermelín s paprikou
kukuřičný škrob
300 ml 10% smetany

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a usmažíme na oleji do světlerůžova.

  2. Maso nakrájíme na kostky a krátce ho na ní opečeme, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě.

  3. Celer očistíme, nastrouháme na hrubé nudličky a přidáme k masu. Maso za občasného zamíchání a podlévání dusíme asi 60 minut - do měkka.

  4. Hermelín přidáme k masu a jakmile se rozpustí, tak omáčku zahustíme škrobem rozmíchaným ve smetaně. Krátce povaříme a dochutíme solí. Podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!