Koláč tvaroh a čokoláda

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
200 g hladké mouky
100 g másla
70 g cukru moučka
1 vejce
1/2 kávové lžičky prášku do pečiva
citronová kůra
Náplň:
500 g měkkého tvarohu
200 g zakysané smetany 16%
2 vanilkové cukry
3 PL cukru krupice
3 vejce
60 - 100 g hořké čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto zpracujeme a dáme na půl hodiny do chladničky odpočinout.

  2. Poté těsto vyválíme a dáme do vymazané dortové formy 24 cm velké.

  3. Můžete jen těsto vymačkat rukama na dno dortové formy, propícháme vidličkou a dáme péci do trouby vyhřáté na 180°C asi 10 minut.

  4. Mezi tím si připravíme tvarohovou náplň. Rozpustíme si čokoládu, smícháme tvaroh s kysanou smetanou a postupně zašleháváme jedno vejce po druhém a přidáme cukry, rozdělíme na dvě poloviny a do jedné zašleháme rozpuštěnou čokoládu.

  5. Na předpečený korpus vrstvíme od středu tvarohovou hmotu 2 polévkové lžíce bílé tvarohové hmoty a na to stále do středu 2 polévkové lžíce čokoládové tvarohové hmoty a stále stejně postupujeme do vypotřebování tvarohových náplní.

  6. Dáme péct do trouby, jejíž teplotu jsme si snížily na 160°C asi na 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!