Pikantní zvěřinová roláda ze srnčího hřbetu

Recepty, Jiné maso

Suroviny

500 g masa
200 g špeku
1 polévková lžíce rybízové marmelády
1 polévková lžíce hořčice(použila jsem plnotučnou)
2 polévkové lžíce sušených brusinek
1 polévková lžíce Worcestrové omáčky
1 polévková lžíce másla
1 oloupané jadřince zbavené nakrájené jablko
nakrájená kolečka šunky (záleží na velikosti vytvořeného plátu masa-mě vyšlo 6 koleček)
citronová kůra z 1/2 citronu
1 kostka masoxu
trochu oleje
koření Divočina (na okořenění a naložení masa)
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme, odstraníme lůj a jiné nečistoty, celý špalík masa okořeníme Divočinou, potřeme olejem, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky uležet (já mněla 2 dny).

  2. Slaninu si nakrájíme na drobnější kostky, dáme do hrnce do zlatova osmažit a vyndáme bokem.

  3. Odpočaté maso vyndáme z alobalu, rozřízneme do tvaru placky):-) měli jste vidět ty nervy, jak jsem se třepala, aby se mi to povedlo-jsem hrozné kopyto, osolíme, opepříme, mírně potřeme marmeládou, hořčicí, posypeme částí osmažené slaniny, brusinkami a poklademe plátky šunky.

  4. Potom plát masa zavineme, dobře utáhneme motouzem a necháme na tuku z osmažené slaniny ze všech stran zatáhnout.

  5. Podlijeme 2 dl horké vody, rozdrobíme masox, přidáme worcestr, pokrájené jablko, zbytek marmelády a hořčice, citronovou kůru, malou trošku osmažené slaniny (tolik, aby ještě zbylo na ozdobu), hrnec uzavřeme a pod tlakem na mírném plameni děláme 20 minut.

  6. Hrnec odstavíme, ochladíme, maso vyjmeme a šťávu ponorným mixerem rozmixujeme.

  7. Podle své chuti dochutíme, prohřejeme a na zjemnění přidáme PL másla.

  8. Z masa odstraníme moutouz, nakrájíme na plátky a můžeme podávat. Jako přílohu jsem zvolila ve slupce uvařené, oloupané, osmažené brambory:-).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!