Pikantní zvěřinová roláda ze srnčího hřbetu
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 500 g masa
- 200 g špeku
- 1 polévková lžíce rybízové marmelády
- 1 polévková lžíce hořčice(použila jsem plnotučnou)
- 2 polévkové lžíce sušených brusinek
- 1 polévková lžíce Worcestrové omáčky
- 1 polévková lžíce másla
- 1 oloupané jadřince zbavené nakrájené jablko
- nakrájená kolečka šunky (záleží na velikosti vytvořeného plátu masa-mě vyšlo 6 koleček)
- citronová kůra z 1/2 citronu
- 1 kostka masoxu
- trochu oleje
- koření Divočina (na okořenění a naložení masa)
- sůl
- mletý pepř
Postup Pikantní zvěřinová roláda ze srnčího hřbetu
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme, osušíme, odstraníme lůj a jiné nečistoty, celý špalík masa okořeníme Divočinou, potřeme olejem, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky uležet (já mněla 2 dny).
Slaninu si nakrájíme na drobnější kostky, dáme do hrnce do zlatova osmažit a vyndáme bokem.
Odpočaté maso vyndáme z alobalu, rozřízneme do tvaru placky):-) měli jste vidět ty nervy, jak jsem se třepala, aby se mi to povedlo-jsem hrozné kopyto, osolíme, opepříme, mírně potřeme marmeládou, hořčicí, posypeme částí osmažené slaniny, brusinkami a poklademe plátky šunky.
Potom plát masa zavineme, dobře utáhneme motouzem a necháme na tuku z osmažené slaniny ze všech stran zatáhnout.
Podlijeme 2 dl horké vody, rozdrobíme masox, přidáme worcestr, pokrájené jablko, zbytek marmelády a hořčice, citronovou kůru, malou trošku osmažené slaniny (tolik, aby ještě zbylo na ozdobu), hrnec uzavřeme a pod tlakem na mírném plameni děláme 20 minut.
Hrnec odstavíme, ochladíme, maso vyjmeme a šťávu ponorným mixerem rozmixujeme.
Podle své chuti dochutíme, prohřejeme a na zjemnění přidáme PL másla.
Z masa odstraníme moutouz, nakrájíme na plátky a můžeme podávat. Jako přílohu jsem zvolila ve slupce uvařené, oloupané, osmažené brambory:-).