Štikozubec na zelenině v parním hrnci

Recepty, Ryby

Suroviny

filety ze štikozubce
trochu oleje nebo másla
10 dkg nakrájené anglicé slaniny
1 větší cibule
4 větší žampiony
špetka celého kmínu
5 středně velkých brambor
2 větší mrkve
1 paprika - měla jsem červenou masitou
kdo má, tak pár snítek libečku (nebo jiných bylinek)
sůl
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na půl kolečka, očištěné žampiony i s nožkama na půl cm silné plátky a 5 dkg anglické nakrájíme nadrobno.

  2. V kastrůlku na troše tuku orestujeme slaninu s cibulkou, přidáme žampiony, špetku celého kmínu, trošku soli a 10 minut podusíme.

  3. Mezitím si brambory a mrkev nakrájíme na silnější kolečka a papriku na hrubé proužky. Rybu mírně osolíme a posypeme drceným kmínem.

  4. Do PH nalijeme potřebné množství vody a k přípravě pokrmu budeme potřebovat jen 1 napařovací nádobu do které vložíme nakrájené brambory, pak mrkev, snítky zelených bylinek a nakrájenou papriku.

  5. Pak přidáme okořeněnou rybku, na kterou navrstvíme podušenou směs se žampiony a vše zakryjeme zbylými plátky anglické slaniny. Hrnec uzavřeme, minutník nastavíme na 20 minut, zapneme a paříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!