Štikozubec na zelenině v parním hrnci
Recepty, RybySuroviny
- filety ze štikozubce
- trochu oleje nebo másla
- 10 dkg nakrájené anglicé slaniny
- 1 větší cibule
- 4 větší žampiony
- špetka celého kmínu
- 5 středně velkých brambor
- 2 větší mrkve
- 1 paprika - měla jsem červenou masitou
- kdo má, tak pár snítek libečku (nebo jiných bylinek)
- sůl
- drcený kmín
Postup Štikozubec na zelenině v parním hrnci
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na půl kolečka, očištěné žampiony i s nožkama na půl cm silné plátky a 5 dkg anglické nakrájíme nadrobno.
V kastrůlku na troše tuku orestujeme slaninu s cibulkou, přidáme žampiony, špetku celého kmínu, trošku soli a 10 minut podusíme.
Mezitím si brambory a mrkev nakrájíme na silnější kolečka a papriku na hrubé proužky. Rybu mírně osolíme a posypeme drceným kmínem.
Do PH nalijeme potřebné množství vody a k přípravě pokrmu budeme potřebovat jen 1 napařovací nádobu do které vložíme nakrájené brambory, pak mrkev, snítky zelených bylinek a nakrájenou papriku.
Pak přidáme okořeněnou rybku, na kterou navrstvíme podušenou směs se žampiony a vše zakryjeme zbylými plátky anglické slaniny. Hrnec uzavřeme, minutník nastavíme na 20 minut, zapneme a paříme.