Štikozubec na šalvěji s bramborovo-jablečnou přílohou
Recepty, RybySuroviny
- 500 g štikozubec
- 150 m bílého vína
- 5-6 lístků čerstvé šalvěje
- 500 g brambor
- 2 větší jablka
- 2 lžíce másla
- olej
- čerstvě mletý bílý pepř
- sůl
Postup Štikozubec na šalvěji s bramborovo-jablečnou přílohou
Postup přípravy receptu
-
Rybí filety důkladně osušíme. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a filety zprudka opečeme.
Osolíme, opepříme, podlijeme vínem, přidáme šalvěj a krátce dusíme, víno by se mělo odpařit.
Když je ryba hotová, zjemníme výpek kouskem másla.
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme je a pokrájíme na kostičky. Jablko zbavíme jadřince a nakrájíme taky na kostky.
Na pánvi rozehřejem olej se lžící másla, vložíme brambory i jablka a krátce vše orestujeme. Dochutíme solí a pepřem.