Hraběnčin koláč s jablky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto
- 450 g polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 máslo
- 4 žloutky
- 150 g cukr moučka
- Sníh
- (4 bílky)
- 200 g cukr moučka
- Náplň
- 6 větších jablek
- sekané pražené vlašské ořechy dle chuti
- rum dle chuti
- skořice
- hrozinky
Postup Hraběnčin koláč s jablky
Postup přípravy receptu
-
Na vále zpracujeme těsto, 1/3 těsta dáme do lednice ztuhnout, zbylé těsto rozválíme a přeneseme na pečícím papírem vyložený hluboký plech.
Těsto na plechu pak posypeme oříšky, nastrouháme na něj jablka, pokapeme rumem a posypeme skořicí a hrozinkami.
Vyšleháme si sníh z bílku, do kterého po částech zašleháme cukr.
Sněhem potřeme připravený koláč a navrch nastrouháme zbylé těsto z lednice.
Pečeme při 180 stupních dorůžova, cca 45 minut.