Hraběnčin koláč s jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto
450 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
1 máslo
4 žloutky
150 g cukr moučka
Sníh
(4 bílky)
200 g cukr moučka
Náplň
6 větších jablek
sekané pražené vlašské ořechy dle chuti
rum dle chuti
skořice
hrozinky

Postup přípravy receptu

  1. Na vále zpracujeme těsto, 1/3 těsta dáme do lednice ztuhnout, zbylé těsto rozválíme a přeneseme na pečícím papírem vyložený hluboký plech.

  2. Těsto na plechu pak posypeme oříšky, nastrouháme na něj jablka, pokapeme rumem a posypeme skořicí a hrozinkami.

  3. Vyšleháme si sníh z bílku, do kterého po částech zašleháme cukr.

  4. Sněhem potřeme připravený koláč a navrch nastrouháme zbylé těsto z lednice.

  5. Pečeme při 180 stupních dorůžova, cca 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!